ДГ 109 Зорница
Детска градина в град София

Доставка на продуктите по училищените схеми "Училищно мляко" и "Училищен плод"

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Надявам се, че децата и вие сте в добро здраве. В изпълнение на писмо на заместник-министъра на образованието и науката №9105-140/15.04.2020 г. ,изх. № РУО1-8409 / 15.04.2020г., Ви информирам, че по предложение на Държавенфонд „Земеделие“ стартира доставянето на продуктите по училищните схеми „Училищно мляко“ и „Училищен плод“. Това ще бъдат опаковка  за всяко дете, в която ще има 360 гр. Кашкавал и 2 200 гр. Краставици. Това е количество, което се предоставя за срока на извънредното положение 13.03.2020г до 13.05.2020г.След съгласуване с доставчика по училищните схеми „Училищно мляко“ и „Училищен плод“, се уточни графика на доставката им до детската градина доставката ще се осъществи на 28.04.20г. между 08.00ч. и 12.00ч., като продукта ще е в индивидуална опаковка – еквивалент на пропуснатите доставки през периода на извънредното положение.В тази връзка е необходимо да уточним броя на родителите желаещи да получат полагаемите се продукти.

Това , което трябва да направим заедно до 24.04.2020г. е следното:

  1. Да ни уведомите за решението си да получите или не пакета от хранителни продукти.Това означава, че очакваме отговор от всички семейства на децата в детската градина.

Моля родителите, които имат две деца в детската градина да ни подадат информация за двете деца в едно писмо. Моля в писмото напишете две имена на детето /децата и името на групата, която посещават в детската градина.

За по-голяма оперативност при изготвянето на графика за предаване на продуктите моля да използвате електронен адрес: dg109zornica@abv.bg;

  1. След като получим вашето съгласие, че изготвим график за получаването на хранителните продукти. Графикът ще включва дата и времето определено за вас, като се спазва изискването да не се струпват повече хора на едно място.
  2. Графикът ще ви бъде изпратен на електронния адрес, от който ще ни пишете и чрез родители на всяка група, които имат достъп до вашата група в социалната мрежа.
  3. Раздаването на пакетите с хранителни продукти е необходимо да направим при спазване на изискванията за използването на маски, ръкавици и спазване на два метра отстояние един от друг. Осигурени са от детската градина дезинфектанти.
  4. При отказ на родители да получат предоставените продукти, тези продукти ще бъдат предоставени на семейства в нужда.
  5. Ако имате информация за семейства в нужда, от нашата детска градина можте в писмото си да направите предложение.


Очаквам, че заедно ще създадем оптимални условия за изпълнение на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – Схема "Училищен плод" и Схема "Училищно мляко", като не забравяме - в този момент най-важно е да запазим здравето на всички хора.

 Емилия Лещарова – директор на ДГ № 109 „Зорница“