ДГ 109 Зорница
Детска градина в град София

Обявяване на грипна епидемия в цялата страна

УВАЖАЕМИ    РОДИТЕЛИ,    

 

          Във връзка със заповед на Министъра на здравеопазването, от  06.03.2020г. до 11.03.2020г.  се обявява  грипна епидемия на територията на цялата страна.

 

            Със заповедта се преустановяват учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.  Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

 

           Детските заведения не преустановяват работата си, но по преценка на родителите, децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март. Медицинските сестри с помощта на учителките ще осъществяват сутрешен филтър, като деца със симптоми на заболяване се връщат по домовете, а заболелите лица от персонала не се допускат на работа.  Извършва се по-често проветряване и дезинфекция в помещенията.

 

      Прекратяват се всякакви масови  прояви и съвместни дейности, включително и посещения на родители по проект "Утринна приказка"  и се ограничава се достъпът на външни лица в групите.

 

     Напомняме още веднъж, че не е необходимо да заявявате отсъствия по домашни причини! За периода на грипната епидемия, отсъствията се извиняват административно(на осн. чл. 40, ал. 2 от Наредбата за определяне и администриране на местни данъци и такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община.).